Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kovászos uborka nélkül nincs nyár, hiszen a bográcsos ételek, mint például a paprikás krumpli, a pincepörkölt vagy a slambuc szinte elképzelhetetlenek nélküle. A kovászos uborkát egyszerű elkészíteni, ám van egy nagyon fontos alapszabály, amit érdemes betartani, ha azt szeretnéd, hogy tökéletes, isteni finom és roppanós legyen a végeredmény.
Egy tapasztalt erdélyi háziasszony elárulta, mi a titok: az ideális erjedési idő betartása, és a megfelelő hőmérséklet biztosítása. Tehát az, hogy soha ne érleljük az uborkát tűző napon, mert az túl gyors erjedést eredményezhet, ami elpusztítja a kovászolást végző élesztőgombákat, így az uborka megromlik, megkeseredik. Ha a megfelelő 26 fok körüli hőmérsékletet biztosítjuk, akkor 3-4 nap alatt elkészül a savanyúság.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tipp: Kóstolás után, ha jónak ítéljük az uborkát, szedjük ki egy tálba, és a leszűrt levet ráöntve hűtőben tároljuk.
A kovászos uborka fogyasztása élettani szempontból is fontos: Jót tesz a gyomornak, elősegíti az emésztést, és antibiotikumkúra idején regenerálja a károsodott bélflórát. A benne található enzimek megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.