A lenmagolaj fogyasztásának számos előnye van: számos érv szól a lenmagolaj rendszeres fogyasztása mellett. Mint korábban is írtunk róla, segítségünkre lehet például azért, mert:
Nőknek kifejezetten ajánlott fogyasztása, ugyanis normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében és csökkenti a csontritkulást is. A legjobb, ha őrölve fogyasztjuk, ugyanis egészben hagyva a mag külső, kemény héja miatt emésztetlenül halad át a bélrendszeren, vagyis nem tudjuk kinyerni belőle az összes hasznos anyagot. Amennyiben ezt az őrölt lenmagot nem szeretjük, a hidegen sajtolt lenmagolaj lesz a jó választás, amit azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan tárolunk.
A lenmagolaj sajnos hamarabb romlik, mint a többi növényi alapú zsiradék. Mivel hamar avasodik, felbontás után néhány hónapig élvezhetjük csak jó ízét – és ez az időszak jelentősen rövidül, ha nem tesszük az olajat hűtőbe. Ha megbontunk egy üveg lenmagolajat – tehát a folyadék érintkezik a levegővel –, hűtőben tárolás mellett is érdemes 2-3 hónapon belül elhasználni, máskülönben megromlik.
Fontos, hogy a hidegen sajtolt olajat felhasználás során se hőkezeljük, vagyis ne melegítsük, ne főzzünk vagy süssünk vele, mert akkor jótékony hatásait elveszíti. Fogyasszuk inkább salátákon, pirítósra csepegtetve vagy joghurtba keverve, például így.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.