Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Praktikus

Lenmagolaj: kincset érő alapanyag, de tönkreteszed, ha nem így tárolod

Lenmagolaj
A lenmag csodálatos alapanyag, rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Ha viszont nem figyelünk oda a belőle készült olaj tárolására, könnyedén nehéz helyzetben találjuk majd magunkat!

A lenmagolaj fogyasztásának számos előnye van: számos érv szól a lenmagolaj rendszeres fogyasztása mellett. Mint korábban is írtunk róla, segítségünkre lehet például azért, mert:
 

  1. az apró magvak tele vannak értékes tápanyagokkal,
  2. kiváló antioxidáns,
  3. fehérjedús alapanyag,
  4. rostban gazdag alapanyag,
  5. gyulladáscsökkentő hatással bír,
  6. sok benne az omega-3 zsírsav,
  7. fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet,
  8. megőrzi a belek egészségét,
  9. segít a fogyásban,
  10. megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Nőknek kifejezetten ajánlott fogyasztása, ugyanis normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében és csökkenti a csontritkulást is. A legjobb, ha őrölve fogyasztjuk, ugyanis egészben hagyva a mag külső, kemény héja miatt emésztetlenül halad át a bélrendszeren, vagyis nem tudjuk kinyerni belőle az összes hasznos anyagot. Amennyiben ezt az őrölt lenmagot nem szeretjük, a hidegen sajtolt lenmagolaj lesz a jó választás, amit azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan tárolunk.


Lenmagolaj tárolása: ez a legjobb módszer

A lenmagolaj sajnos hamarabb romlik, mint a többi növényi alapú zsiradék. Mivel hamar avasodik, felbontás után néhány hónapig élvezhetjük csak jó ízét – és ez az időszak jelentősen rövidül, ha nem tesszük az olajat hűtőbe. Ha megbontunk egy üveg lenmagolajat – tehát a folyadék érintkezik a levegővel –, hűtőben tárolás mellett is érdemes 2-3 hónapon belül elhasználni, máskülönben megromlik.

Fontos, hogy a hidegen sajtolt olajat felhasználás során se hőkezeljük, vagyis ne melegítsük, ne főzzünk vagy süssünk vele, mert akkor jótékony hatásait elveszíti. Fogyasszuk inkább salátákon, pirítósra csepegtetve vagy joghurtba keverve, például így. 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.