A csirkemáj a viszonylag olcsóbb alapanyagok közé tartozik, ráadásul nagyon sokféle ízletes ételt lehet készíteni belőle. A sült máj például pillanatok alatt elkészül, ráadásul laktató és finom fogás. Egy a baj vele: nagyon fröcsköl, durrog sütés közben a forró zsiradékban. Azonban van egy tuti trükk, amivel ezt elkerülhetjük!
Tipp: Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem „köpköd” sütés közben.
Próbáld ki a sült csirkemáj alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A krémesen puha csirkemáj elkészítéséhez a csirkemájat előkészítjük, megtisztítjuk. Elsősorban a fehér, eres részeket kivágjuk, az alvadt vért eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. Ezután megmossuk a májat, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük, villával megszúrkodjuk.
2. A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, a szárított majorannát egy kevés vízbe beáztatjuk 2-3 percre. Ez azért jó, mert így sokkal jobban kijön az íze a májnak.
3. Egy kevés zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, aztán megsózzuk és hozzáadjuk a beáztatott majorannát, majd nagyjából fél perc dinsztelés után a májat is hozzáadjuk.
4. Arra figyeljünk, hogy amíg meg nem pirul egy picit, addig ne kavarjuk meg. Ha ez megtörtént, a máj többi oldalával is így járunk el.
5. Megsózzuk a májat, elzárjuk a gázt, és hagyjuk fedő alatt 3-4 percig állni a saját gőzében. Végül rizzsel vagy burgonyával, esetleg friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.