Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Epres blondie
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Praktikus

Napi praktika: így nem fröcsköl a csirkemáj sütés közben

Csirkemáj
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy süssük meg a májat úgy, hogy ne „köpködjön”.

A csirkemáj a viszonylag olcsóbb alapanyagok közé tartozik, ráadásul nagyon sokféle ízletes ételt lehet készíteni belőle. A sült máj például pillanatok alatt elkészül, ráadásul laktató és finom fogás. Egy a baj vele: nagyon fröcsköl, durrog sütés közben a forró zsiradékban. Azonban van egy tuti trükk, amivel ezt elkerülhetjük!

Tipp: Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem „köpköd” sütés közben.

Ezzel a trükkel megspórolhatjuk a tűzhely takarítását! / Fotó: Shutterstock
Ezzel a trükkel megspórolhatjuk a tűzhely takarítását! / Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a sült csirkemáj alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!

Krémesen puha csirkemáj 7 perc alatt

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk szárított majoránna
  • 3 ek zsír

Elkészítése:

1. A krémesen puha csirkemáj elkészítéséhez a csirkemájat előkészítjük, megtisztítjuk. Elsősorban a fehér, eres részeket kivágjuk, az alvadt vért eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. Ezután megmossuk a májat, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük, villával megszúrkodjuk.

2. A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, a szárított majorannát egy kevés vízbe beáztatjuk 2-3 percre. Ez azért jó, mert így sokkal jobban kijön az íze a májnak.

3. Egy kevés zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, aztán megsózzuk és hozzáadjuk a beáztatott majorannát, majd nagyjából fél perc dinsztelés után a májat is hozzáadjuk.

4. Arra figyeljünk, hogy amíg meg nem pirul egy picit, addig ne kavarjuk meg. Ha ez megtörtént, a máj többi oldalával is így járunk el.

5. Megsózzuk a májat, elzárjuk a gázt, és hagyjuk fedő alatt 3-4 percig állni a saját gőzében. Végül rizzsel vagy burgonyával, esetleg friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.

Egyszerű, gyors és laktató vacsora!
Egyszerű, gyors és laktató vacsora!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.