Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

Napi praktika: ezt tedd a rántásba, hogy igazán finom legyen a krumplifőzelék

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a burgonyafőzelék!

Ha azt szeretnéd, hogy a krumplifőzelék igazán ízletes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Csak a rántást kell egy kicsit másképp készítened, mint ahogy eddig szoktad.

TIPP: A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk, és a krumpli főzőlevét használjuk hozzá.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a burgonyafőzelék alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!

Krumplifőzelék recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 3 ek tejföl
  • hagyma

Elkészítése:

1. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

2. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.

3. Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és kevés reszelt hagymával. Kevés hideg vízzel vagy a krumpli főzőlevével simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is és összeforraljuk.

AJÁNLJUK MÉG:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.