Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Praktikus

Napi praktika: így főzd a kocsonyát, hogy könnyen megdermedjen

A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül /Fotó: Shutterstock
A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül. Ez a zselés hungarikum annyira jól néz ki, hogy még azok is enni fognak belőle egy hatalmas tányérral, akik nem éhesek vagy nem kedvelték korábban. Íme a legjobb tippek a tökéletes kocsonya elkészítéséhez.

Ha te is készítesz kocsonyát az ünnepi időszakban, és szeretnéd, hogy a lehető legkönnyebben megdermedjen, akkor mutatunk egy szuper trükköt!

TIPP: A kocsonya könnyen megdermed, ha legalább 5 órán keresztül lassan, gyöngyözve főzöd, de forrnia nem szabad.

A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül /Fotó: Shutterstock
A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül /Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a kocsonya alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz. Persze, az alapreceptet kedvedre variálhatod, és akár zöldségekkel is felturbózhatod!

Klasszikus kocsonya - alaprecept

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt tarja
  • 3 db sertésköröm
  • 50 dkg sertésbőr
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 szem fekete bors
  • víz
  • 1 fej vöröshagyma
Így főzd a kocsonyát, hogy könnyen megdermedjen
Így főzd a kocsonyát, hogy könnyen megdermedjen

Elkészítése:

1. A füstölt tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje.

2. Miután felforrt, lehabozzuk, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a fekete borsot, a vöröshagymát és ízlés szerint sózzuk.

3. A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról (ha azt szeretnéd, hogy könnyen megdermedjen, lassan, gyöngyözve főzöd kb. 5 órán keresztül). A tarját 1 óra után kivesszük.

4. Amikor a kocsonya készre főtt, pihentetjük 10 percet az asztalon, először kanállal leszedjük a zsírt, majd papírtörlőt tépünk és rátesszük a kocsonya lé tetejére. Pár másodpercig hagyjuk rajta, ennyi idő elég arra, hogy a papírtörlő magába szívja a zsír réteget. A papírtörlőt ezután óvatosan levesszük a kocsonya tetejéről. Szükség szerint ez a lépés megismételhető.

5. Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.

AJÁNLJUK MÉG:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.