Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Praktikus

Napi praktika: így főzd a kocsonyát, hogy könnyen megdermedjen

A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül /Fotó: Shutterstock
A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül. Ez a zselés hungarikum annyira jól néz ki, hogy még azok is enni fognak belőle egy hatalmas tányérral, akik nem éhesek vagy nem kedvelték korábban. Íme a legjobb tippek a tökéletes kocsonya elkészítéséhez.

Ha te is készítesz kocsonyát az ünnepi időszakban, és szeretnéd, hogy a lehető legkönnyebben megdermedjen, akkor mutatunk egy szuper trükköt!

TIPP: A kocsonya könnyen megdermed, ha legalább 5 órán keresztül lassan, gyöngyözve főzöd, de forrnia nem szabad.

A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül /Fotó: Shutterstock
A legtöbb kocsonya karácsonykor, a két ünnep között vagy szilveszter készül /Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a kocsonya alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz. Persze, az alapreceptet kedvedre variálhatod, és akár zöldségekkel is felturbózhatod!

Klasszikus kocsonya - alaprecept

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt tarja
  • 3 db sertésköröm
  • 50 dkg sertésbőr
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 szem fekete bors
  • víz
  • 1 fej vöröshagyma
Így főzd a kocsonyát, hogy könnyen megdermedjen
Így főzd a kocsonyát, hogy könnyen megdermedjen

Elkészítése:

1. A füstölt tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje.

2. Miután felforrt, lehabozzuk, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a fekete borsot, a vöröshagymát és ízlés szerint sózzuk.

3. A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról (ha azt szeretnéd, hogy könnyen megdermedjen, lassan, gyöngyözve főzöd kb. 5 órán keresztül). A tarját 1 óra után kivesszük.

4. Amikor a kocsonya készre főtt, pihentetjük 10 percet az asztalon, először kanállal leszedjük a zsírt, majd papírtörlőt tépünk és rátesszük a kocsonya lé tetejére. Pár másodpercig hagyjuk rajta, ennyi idő elég arra, hogy a papírtörlő magába szívja a zsír réteget. A papírtörlőt ezután óvatosan levesszük a kocsonya tetejéről. Szükség szerint ez a lépés megismételhető.

5. Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.

AJÁNLJUK MÉG:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.