Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

Napi praktika: így nem ragad le a töltött káposzta

töltött káposzta
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogyan lesz tökéletes a töltött káposzta!

Ha azt szeretnéd, hogy a töltött káposzta még véletlenül se ragadjon le az edény aljára főzés közben, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Ráadásul ettől a praktikától még az íze is sokkal finomabb lesz!

TIPP: Töltött káposzta készítésekor béleld ki az edényt hajszálvékonyra szelt szalonnadarabokkal! Így nem ragad le az étel az edény aljára, és még az íze is finomabb lesz.

Ezért érdemes az edényt hajszálvékonyra szelt szalonnával kibélelni./ Fotó: Shutterstock
Ezért érdemes az edényt hajszálvékonyra szelt szalonnával kibélelni./ Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a töltött káposzta receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és a végeredmény mennyei lesz!

Töltött káposzta recept

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 kg káposzta
  • 60 dkg sertéscomb
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna + az edény béleléséhez
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • 3 ek zsír
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kevés erős paprika
  • kevés só
  • kevés bors

Elkészítése:

1. A káposzta torzsáját kivágjuk, leforrázzuk.

2. A sertéscombot a füstölt hússal, a füstölt szalonnával, a fokhagymával és az erős paprikával együtt ledaráljuk, hozzátesszük a megmosott rizst, elkeverjük. A hagymát kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és így öntjük a húshoz. Beletesszük a tojást, sózzuk, borsozzuk. (Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő.)

3. A káposztát leveleire szedjük, a vastag erét kivágjuk, megtöltöm, feltekerjük, a két végét benyomjuk. Egy nagy fazék alját kibéleljük szalonnaszeletekkel, rárakjuk a hordós káposztát, erre pakoljuk sorban a töltelékeket, nem túl szorosan. Amikor egy sor megvan, ismét szálas savanyú káposzta jön, majd az újabb töltelékek. Tetejére szálas káposzta kerül. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, teszünk bele sót, így tesszük fel főni.

4. Kb. másfél óráig fő, miközben egy kevés vizet öntök még hozzá közben, mert a rizs sokat beszív. Tálaláskor szálas káposztát teszek mellé, és tejfölöllel locsoljuk meg.

Fotó: Mindmegette
Fotó: Mindmegette

AJÁNLJUK MÉG:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.