A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Praktikus

Nem mindegy, mikor kerül a rácsra: ez a tökéletes grillételek kulcsa

Ahogy az egyéb módon készült ételeknél, úgy a grillezésnél is fontos a tervezés és a megfelelő időzítés. Ezért elengedhetetlen, hogy a kerti sütögetések során is betartsunk néhány alapszabályt, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sorrendben kerülnek a rácsra az alapanyagok.

Ha grilleznétek egyet az udvaron, márpedig miért ne tennétek, akkor a megfelelő végeredmény érdekében nem árt, ha szem előtt tartjátok az alábbi útmutatást. Fontos a tervezés, mivel ha az a cél, hogy minden fogás egyszerre kerüljön az asztalra, akkor figyelnetek kell a húsok fajtájára, vastagságára ahogyan arra is, hogy a köretnek szánt grillzöldséget mivel párosítjátok a rácson - írja a Daily Meal.

Grillezésnél is fontos a tervezés és a megfelelő időzítés /Fotó: Shutterstock
Grillezésnél is fontos a tervezés és a megfelelő időzítés /Fotó: Shutterstock

Sertésborda

Ennek a közkedvelt húsnak a sütési ideje súlyától függően akár több órát is igénybe vehet, ugyanis ha azt szeretnétek, hogy a sertésborda ne száradjon ki, a belseje pedig szaftos maradjon, általában alacsony hőfokon kell elkészíteni. Alkalmazzuk az úgynevezett ökölszabályt, és akkor tuti, hogy senkit nem fog meglepetés érni. Ez a szabály egyébként annyit tesz, hogy minden kiló húshoz legalább harminc, maximum hatvan perc sütési idővel kell számolni.

Tarja és más húsok, zöldségek

A sertés legszaftosabb részének grillen való elkészítése sokkal rövidebb ideig tart, ezért tartogassátok a sütési folyamatok végére. Ebbe a kategóriába soroljuk a hamburger húspogácsát, a zöldségeket, más vékonyabb húsokat és a halakat is. Ezeket az alapanyagokat tényleg elég, ha mindössze csak néhány percre dobjátok a grillre.

Így biztosan egyszerre fog minden grillezett finomság az asztalra kerülni /Fotó: Shutterstock
Így biztosan egyszerre fog minden grillezett finomság az asztalra kerülni /Fotó: Shutterstock

Megfelelő hőfok

Kulcsfontosságú szerepet játszik grillezésnél a megfelelő hőfok, majd annak a megtartása. Viszonylag egyszerűbb dolgotok van, ha gázgrillt használtok, ám a faszenes sütögetésnél előfordulhat, hogy bizony cserélni kell a hús alatt a parazsat. A szakértők azt javasolják, hogy erre hatvan-kilencven percenként mindenképpen kerüljön sor, mert ellenkező esetben egyenetlen lesz grillünk hőleadása, ezzel együtt pedig a végeredmény sem lesz tökéletes.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.