Ha grilleznétek egyet az udvaron, márpedig miért ne tennétek, akkor a megfelelő végeredmény érdekében nem árt, ha szem előtt tartjátok az alábbi útmutatást. Fontos a tervezés, mivel ha az a cél, hogy minden fogás egyszerre kerüljön az asztalra, akkor figyelnetek kell a húsok fajtájára, vastagságára ahogyan arra is, hogy a köretnek szánt grillzöldséget mivel párosítjátok a rácson - írja a Daily Meal.
Ennek a közkedvelt húsnak a sütési ideje súlyától függően akár több órát is igénybe vehet, ugyanis ha azt szeretnétek, hogy a sertésborda ne száradjon ki, a belseje pedig szaftos maradjon, általában alacsony hőfokon kell elkészíteni. Alkalmazzuk az úgynevezett ökölszabályt, és akkor tuti, hogy senkit nem fog meglepetés érni. Ez a szabály egyébként annyit tesz, hogy minden kiló húshoz legalább harminc, maximum hatvan perc sütési idővel kell számolni.
A sertés legszaftosabb részének grillen való elkészítése sokkal rövidebb ideig tart, ezért tartogassátok a sütési folyamatok végére. Ebbe a kategóriába soroljuk a hamburger húspogácsát, a zöldségeket, más vékonyabb húsokat és a halakat is. Ezeket az alapanyagokat tényleg elég, ha mindössze csak néhány percre dobjátok a grillre.
Kulcsfontosságú szerepet játszik grillezésnél a megfelelő hőfok, majd annak a megtartása. Viszonylag egyszerűbb dolgotok van, ha gázgrillt használtok, ám a faszenes sütögetésnél előfordulhat, hogy bizony cserélni kell a hús alatt a parazsat. A szakértők azt javasolják, hogy erre hatvan-kilencven percenként mindenképpen kerüljön sor, mert ellenkező esetben egyenetlen lesz grillünk hőleadása, ezzel együtt pedig a végeredmény sem lesz tökéletes.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.