Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most eláruljuk, mit mivel érdemes helyettesíteni, ha főzés közben fogy el egy hozzávaló.

Adtunk már tippeket rántotthús-sütéshez és halkészítéshez, később a főzelékfőzés került terítékre, utána pedig a száraz kenyér felhasználásához adtunk tanácsokat. De jelentkeztünk kelt tésztás trükkökkel, és elárultuk, hogyan hasznosítsuk újra a főzővizet és mit kezdjünk a maradékkal.

1.

Panírozáskor, ha fogytán a tojás, érdemes egy kis tejjel felhígítani. Ugyanolyan jó!

2.

Ha a zsemlemorzsa kevés, dúsítsd fel egy kevés reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Változatosabb lesz a rántott hús!

Rántotthús-sütésnél akkor sincs gond, ha fogytán a tojás vagy a zsemlemorzsa. Egy kis tejjel, sajttal vagy szezámmaggal pótolhatjuk a hiányzó hozzávalókat
Rántotthús-sütésnél akkor sincs gond, ha fogytán a tojás vagy a zsemlemorzsa. Egy kis tejjel, sajttal vagy szezámmaggal pótolhatjuk a hiányzó hozzávalókat

3.

A tojásfehérjét dúsíthatjuk hideg vízzel. Ha például három tojásfehérjéhez 1 evőkanál hideg vizet adunk, és így verjük fel, megnöveljük a mennyiségét.

4.

Ha nincs otthon pudingpor, könnyedén készíthető puding 1 liter tejből, 5 evőkanál lisztből, 5 evőkanál cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 5 kávéskanál szitált kakaóporból.

5.

A madártejet dúsíthatjuk egy kevés vaníliás pudinggal, így kevesebb tojásból is kiadós lesz!

Ha kevés lett a madártej, keverj hozzá vaníliapudingot
Ha kevés lett a madártej, keverj hozzá vaníliapudingot

6.

A házilag készített majonéz a duplájára duzzasztható, ha keverés közben az olaj mellett egy kevés citromos vizet is adagolunk hozzá. Könnyebb is lesz ezzel a módszerrel.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.