Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Praktikus

Így készíthetsz mennyei pogácsát a maradék krumplipüréből!

A maradék krumplipüré több módon hasznosítható: finom krokettet, pásztorpitét vagy akár lángost is készíthetünk belőle. Ha valami igazán egyszerűt szeretnél, remek ötlet a krumplis pogácsa. Mutatjuk, hogyan készül!

Maradékmentő ötletekben szerencsére nincs hiány: a legtöbb háziasszony pontosan tudja, mihez kezdjen a megmaradt étellel. Persze nem mindegy, miről van szó. A krumplipürét többféle módon is hasznosíthatjuk: most egy nagyon egyszerű pogácsa receptet mutatunk, ami tökéletes második fogás egy tartalmas leves után, de tízóraira, uzsonnára is remek.

Ha csak pár darab készül, azzal is megéri dolgozni / Fotó: Shutterstock
Ha csak pár darab készül, azzal is megéri dolgozni / Fotó: Shutterstock

A recept nagyon egyszerű: a maradék krumplipüré mennyiségétől függően szükség lesz lisztre, kevés vajra (vagy zsírra), sütőporra, íróra és ízlés szerint sóra, borsra, esetleg pirospaprikára.

A krumplis pogácsa Hozzávalói:

  • 15 dkg krumplipüré
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg zsiradék
  • 1 tojás
  • 1,5 dl író
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A krumplipüréhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a hideg zsiradékot, a tojást, megsózzuk, megborsozzuk (ha szeretjük, pirospaprikát is tehetünk bele) és az íróval jól összegyújruk.
  2. Újjnyi vastagra nyújtuk, a tetejét késsel bevagdaljuk és 180 fokos sütőben megsütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.