Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Praktikus

Így készíthetsz mennyei pogácsát a maradék krumplipüréből!

A maradék krumplipüré több módon hasznosítható: finom krokettet, pásztorpitét vagy akár lángost is készíthetünk belőle. Ha valami igazán egyszerűt szeretnél, remek ötlet a krumplis pogácsa. Mutatjuk, hogyan készül!

Maradékmentő ötletekben szerencsére nincs hiány: a legtöbb háziasszony pontosan tudja, mihez kezdjen a megmaradt étellel. Persze nem mindegy, miről van szó. A krumplipürét többféle módon is hasznosíthatjuk: most egy nagyon egyszerű pogácsa receptet mutatunk, ami tökéletes második fogás egy tartalmas leves után, de tízóraira, uzsonnára is remek.

Ha csak pár darab készül, azzal is megéri dolgozni / Fotó: Shutterstock
Ha csak pár darab készül, azzal is megéri dolgozni / Fotó: Shutterstock

A recept nagyon egyszerű: a maradék krumplipüré mennyiségétől függően szükség lesz lisztre, kevés vajra (vagy zsírra), sütőporra, íróra és ízlés szerint sóra, borsra, esetleg pirospaprikára.

A krumplis pogácsa Hozzávalói:

  • 15 dkg krumplipüré
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg zsiradék
  • 1 tojás
  • 1,5 dl író
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A krumplipüréhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a hideg zsiradékot, a tojást, megsózzuk, megborsozzuk (ha szeretjük, pirospaprikát is tehetünk bele) és az íróval jól összegyújruk.
  2. Újjnyi vastagra nyújtuk, a tetejét késsel bevagdaljuk és 180 fokos sütőben megsütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.