Nemcsak az egészségünk védelmében jó, ha megszabadítjuk a gyümölcsöket a rárakódott szennyeződésektől, hanem az eltarthatóság időtartamát is növeli, ha megmossuk, majd alaposan megtörölgetjük a bogyós gyümölcsöket, mielőtt elfogyasztjuk vagy későbbi felhasználásig tároljuk. Erre ajánlott egy nagyszerű módszert Rácz-Gyuricza Dóra legújabb, Instagramon és TikTokon is elérhető videójában.
A folyamat egyszerű: a gyümölcsöket Dóra ecetes vízbe áztatja, szódabikarbónát szór rá, majd néhány perc után a gyümölcsöket tiszta vízzel leöblíti, papírtörlőn megszárítja – ezután máris fogyaszhatók, illetve tárolhatók az antioxidánsokban gazdag, színes bogyók.
Itt láthatod, ahogy Dóra megmossa a gyümölcsöket, és megmutatja azt is, milyen professzionális kanállal dolgozik:
Dóra rendszeresen tölt fel Insta-oldalára egészséges, ínycsiklandó recepteket: nagy kedvencünk a lányának készített szülinapi torta, ti pedig imádtátok a mogyorós-túrós sütijét!
(Borítókép: Rácz-Gyuricza Dóra, Instagram)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.