Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Praktikus

Tegyél szódavizet a szilvabefőttre, és imádni fogod, ami télre lesz belőle!

Szódavizes szilvabefőtt
Tombol a befőzési szezon, midnenki gőzerővel keresi az olyan tartósítási megoldásokat, amelyek lehetőslg szerint gyorak, egyszerűek, és a lehető legjobban megőrzik a gyümölcs eredeti ízét. Így aztán nem is értjük, hogyan merülhetett a feledésbe egy olyan egyszerű ám nagyszerű recept, mint a szódás szilva!

Végy egy palack szikvizet - kezdődhetne így is az a szilvabefőtt recept, amit a Ripost.hu szúrt ki a Facebook egyik népszerű főzős csoportjában. Az egyik háziasszony osztotta meg ezt a nagymamájától örökölt elkészítési metódust, amellyel állítja, hogy a gyümölcs egyáltalán nem puhul meg, és hosszú hónapokon át megőrzi frissességét és eredeti ízét!

így lesz tökéletes a szódavizes szilvabefőtt

  • Mivel ennél a módszernél az eltarthatóságot a szódavíz magas szén-dioxid-tartalma biztosítja, csakis a szikvizeseknél kapható szódát haszbáljunk hozzá! Csak abban van elég szén-dioxid ahhoz, hogy a befőtt ne romoljon meg.
  • Hibátlan, már érett, de még kemény, alaposan átmosott gyümölccsel dolgozzunk!
  • Mindig zárjuk le hermetikusan az üvegeket!
  • Egy késhegynyi nátrium-benzoát és borkénpor további garancia lehet a tartósságra!

Szódavízzel eltett szilvabefőtt recept

Hozzávalók:

  • 1 kg aprószemű szilva
  • 1 l eredeti szódavíz
  • 1 kg cukor
  • fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
  • borkősav
  • nátrium-benzoát

Elkészítés:

  1. Válogassuk át a szilvát, csak a keményeket, teljesen épeket tegyük a befőttbe.
  2. Alaposan mossuk meg a szemeket, majd vágjuk ketté, és magozzuk ki.
  3. Csírátlanítsuk a befőttesüvegeket, majd soronként rétegezzük le a szilvát és a cukrot: egy sor szilvára tegyéünk egy ujjnyi cukrot, és így folytassuk, míg meg nem telik az üveg.
  4. A rétegek tetejére tegyünk fahéjat, szegfűszeget, egy késhegynyi nátrium-benzoátot és egy késhegynyi borkénport, majd öntsük fel az üvegeket színültig a szódavízzel, és jó szorosan zárjuk le.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.