Olvasztva jó!
Vízfürdőben: A csokidarabkákat tedd egy hőálló tálba, majd ezt egy vízzel feltöltött fazékra úgy, hogy az edény pereme éppen megtartsa. Kezdd el forralni a tűzhelyen a vizet, az így keletkező gőz lassan megolvasztja majd a csokoládét.
Serpenyőben: Használj zsiradékot vagy valamilyen folyadékot, hogy ne égjen le a csokoládé: a vaj mellett a tejszín és a tej is megfelelő adalékanyag lehet.
Mikrohullámú sütőben: Nem lefedve kell melegíteni 2-3 percig 360 watton, félidőben megkeverve. Ezután már öntheted is a sütemény tetejére!
Édes tippek
Csokireszelék: Nem árt, ha sütéskor kéznél van néhány evőkanálnyi. Légmentesen záródó műanyag vagy üvegedényben tárold a hűtőszekrényben.
Pikáns ötlet: A chili con carne és a vadhúsos ragu is finomabb lesz, ha főzés közben egy darabka jó minőségű étcsokit adsz hozzá!
A csokoládé tárolása: Gondosan becsomagolva, 15 °C körüli hőmérsékleten.
Mi micsoda?
Étcsokoládé
Ez a fajta alapvetően kakaómasszából, kakaóvajból, valamint cukorból készül. A kakaótartalma minimum 50%, de a jó minőségű étcsokié 70%, sőt, ennél magasabb is lehet.
Tejcsokoládé
Az étcsokoládéhoz képest arányaiban kevesebb kakaómasszát tejporral vegyítik.
Fehér csokoládé
Nem igazi csokoládé, mivel nem használnak kakaót az elkészítéséhez.
Tortabevonó
A benne lévő zsiradék csak kakaóvaj lehet, és ideális esetben a kakaótartalma is magas. A torták mázán kívül praliné készítéséhez vagy a csokis töltelékekhez is felhasználhatja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.