Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Készíts valami hasznosat vagy finomat a fiókban heverő, ellenállhatatlan csokiból!

Olvasztva jó!

Vízfürdőben: A csokidarabkákat tedd egy hőálló tálba, majd ezt egy vízzel feltöltött fazékra úgy, hogy az edény pereme éppen megtartsa. Kezdd el forralni a tűzhelyen a vizet, az így keletkező gőz lassan megolvasztja majd a csokoládét.

Serpenyőben: Használj zsiradékot vagy valamilyen folyadékot, hogy ne égjen le a csokoládé: a vaj mellett a tejszín és a tej is megfelelő adalékanyag lehet.

Mikrohullámú sütőben: Nem lefedve kell melegíteni 2-3 percig 360 watton, félidőben megkeverve. Ezután már öntheted is a sütemény tetejére!

Édes tippek

Csokireszelék: Nem árt, ha sütéskor kéznél van néhány evőkanálnyi. Légmentesen záródó műanyag vagy üvegedényben tárold a hűtőszekrényben.

Pikáns ötlet: A chili con carne és a vadhúsos ragu is finomabb lesz, ha főzés közben egy darabka jó minőségű étcsokit adsz hozzá!

A csokoládé tárolása: Gondosan becsomagolva, 15 °C körüli hőmérsékleten.

Mi micsoda?

Étcsokoládé

Ez a fajta alapvetően kakaómasszából, kakaóvajból, valamint cukorból készül. A kakaótartal­ma mi­nimum 50%, de a jó minőségű étcsokié 70%, sőt, ennél magasabb is lehet.

Tejcsokoládé

Az étcsokoládéhoz képest arányaiban kevesebb kakaómasszát tejporral vegyítik.

Fehér csokoládé

Nem igazi csokoládé, mivel nem használnak kakaót az elkészítéséhez.

Tortabevonó

A benne lévő zsiradék csak kakaóvaj lehet, és ideális esetben a kakaótartalma is magas. A torták mázán kívül praliné készítéséhez vagy a csokis töltelékekhez is felhasználhatja.

Legjoss csokis receptek >>>

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.