Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Készíts valami hasznosat vagy finomat a fiókban heverő, ellenállhatatlan csokiból!
Olvasztva jó!

Vízfürdőben: A csokidarabkákat tedd egy hőálló tálba, majd ezt egy vízzel feltöltött fazékra úgy, hogy az edény pereme éppen megtartsa. Kezdd el forralni a tűzhelyen a vizet, az így keletkező gőz lassan megolvasztja majd a csokoládét.

Serpenyőben: Használj zsiradékot vagy valamilyen folyadékot, hogy ne égjen le a csokoládé: a vaj mellett a tejszín és a tej is megfelelő adalékanyag lehet.

Mikrohullámú sütőben: Nem lefedve kell melegíteni 2-3 percig 360 watton, félidőben megkeverve. Ezután már öntheted is a sütemény tetejére!

Édes tippek

Csokireszelék: Nem árt, ha sütéskor kéznél van néhány evőkanálnyi. Légmentesen záródó műanyag vagy üvegedényben tárold a hűtőszekrényben.

Pikáns ötlet: A chili con carne és a vadhúsos ragu is finomabb lesz, ha főzés közben egy darabka jó minőségű étcsokit adsz hozzá!

A csokoládé tárolása: Gondosan becsomagolva, 15 °C körüli hőmérsékleten.

Mi micsoda?

Étcsokoládé

Ez a fajta alapvetően kakaómasszából, kakaóvajból, valamint cukorból készül. A kakaótartal­ma mi­nimum 50%, de a jó minőségű étcsokié 70%, sőt, ennél magasabb is lehet.

Tejcsokoládé

Az étcsokoládéhoz képest arányaiban kevesebb kakaómasszát tejporral vegyítik.

Fehér csokoládé

Nem igazi csokoládé, mivel nem használnak kakaót az elkészítéséhez.

Tortabevonó

A benne lévő zsiradék csak kakaóvaj lehet, és ideális esetben a kakaótartalma is magas. A torták mázán kívül praliné készítéséhez vagy a csokis töltelékekhez is felhasználhatja.

Csokis receptek >>>

Olvasnivalók >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.