Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Praktikus

Szuper trükkök! Így tisztítsd meg a serpenyőt a leégett ételtől!

Még a legrutinosabb háziasszonyokkal is előfordul, hogy odaégetik az ételt. Bosszantó, amikor a serpenyő aljáról le kell vakargatni az odaégett zöldség, hús, vagy mártás maradványait. Néhány egyszerű trükkel azonban újjávarázsolhatod az edényedet.

Bizonyára mindenkivel előfordult már az a konyhai baleset, hogy odaégette az ételt. Amellett, hogy az ebéd, vagy a vacsora a kukában landol, bosszúságot okoz az is, hogy a serpenyőből, edényből, hogyan távolítsuk el az odakozmált réteget. Sokszor nem segítenek a legjobb tisztítószerek, eszközök sem. Cikkünkben 2 olyan szuper, egyszerű trükköt mutatunk, amit érdemes kipróbálni.

Forralt víz

A forralt vizes módszer akkor működik igazán, ha nem vastag az odaégett réteg.

1. Első lépésként amennyire tudod, kapard ki az edényből a leégett ételt.

2. Helyezd vissza a tűzhelyre az edényt, öntsél bele vizet és forrald fel.

3. Ha felforrt a víz, akkor egy szilikon spatula, vagy fakanál segítségével kezd el kapargatni az odaégett réteget, amely szép lassan elválik majd a seprenyő aljáról. Ha szükséges forrald fel még egyszer a vizet.

4. Ha úgy látod, hogy sikerült felkaparni az odaégett ételt az edény aljáról, akkor öntsd ki a vizet és mosd el az edényt tisztítószerrel és olyan lesz, mint új korában.

Szódabikarbóna és ecet

Nagymamáink nem véletlenül esküdnek erre a "tisztítószerre". Szódabikarbónával és ecettel még a legmakacsabb szennyeződéseket is el lehet távolítani. Ha nem volt időd azonnal megtisztítani a serpenyőt a leégett ételtől, akkor ezt a módszert vesd be!

1. Az edény aljára szórj szódabikarbónát, ügyelj arra, hogy az egész "égési területet" befedje a szódabikarbóna!

2. Adjál hozzá ecetet, ne ijedj meg, pezsegni fog, majd önts rá egy pohár forró vizet és hagyd így állni néhány órán keresztül, majd mosd el!

3. Ha a serpenyő alján még ezek után is maradt szennyeződés, akkor tegyük a tűzhelyre, forraljunk benne vizet és ecetet és egy spatula segítségével távolítsuk el a piszkot.

TIPPEK, HOGY TISZTA ÉS SZAGTALAN LEGYEN A HŰTŐSZERKÉNYED >>>

5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES NAPONTA TISZTÍTANI A KONYHÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.