Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Praktikus

Szórj egy kis csipet sót a bontott tejbe - hihetelen, milyen csodát tesz vele!

9 dolog, amire még a sót használhatos az ízesítésen kívül!
A konyhasó az egyik legsokoldalúbb konyhai alapanyag, hiszen nincs olyan étel vagy ital amibe ne tennénk - vagy kellene tennünk -, de emellett a háztartás számos területén is jó szolgálatott tesz. Ezt a szuperhasznos tejes praktikát még nem ismertük - mindenképp próbáljátok ki ti is!

Azt tudjuk, hogy egyszerű konyhasót - kémiai becenevén nátrium-kloridot -, az ízek fokozásán túl még rengeteg féle képpen hasznosíthatjuk a konyhában: a fokhagyamaszag-semelgesítéstől kezdve, a felszeletelt alma barnulásának meggátolásán és az villámgyorsan keményre vert tojásfehérjén át, a vágódeszka vegyszermentes tökéletesen tisztára súrolásáig, számos praktika nélkülözhetetlen kelléke. Azt azonban kevesen tudják hogy a tejjel, sőt a tejszínnel is csodát tesz ez a filléres alapanyag - mondjuk máris, hogyan!

Egy csipet só csodát tesz a tejjel (Fotó: Shutterstock)
Egy csipet só csodát tesz a tejjel (Fotó: Shutterstock)


A tej és a tejszín élettratamát is megnövelheted, ha a felbontott dobozhoz adsz egy kis csipetnyi sót. Nem kell sok, így az ízén sem üt át, mégis sokkal tovább eláll a hűtőben! És, ha ez nem lenne elég, tejszínhab készítésénél - pont ahogy tojáshabnál - is komoly perceket spórolhatsz meg, ha egy pici sóval indítod a procedúrát!



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.