Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Praktikus

Szórj egy kis csipet sót a bontott tejbe - hihetelen, milyen csodát tesz vele!

9 dolog, amire még a sót használhatos az ízesítésen kívül!
A konyhasó az egyik legsokoldalúbb konyhai alapanyag, hiszen nincs olyan étel vagy ital amibe ne tennénk - vagy kellene tennünk -, de emellett a háztartás számos területén is jó szolgálatott tesz. Ezt a szuperhasznos tejes praktikát még nem ismertük - mindenképp próbáljátok ki ti is!

Azt tudjuk, hogy egyszerű konyhasót - kémiai becenevén nátrium-kloridot -, az ízek fokozásán túl még rengeteg féle képpen hasznosíthatjuk a konyhában: a fokhagyamaszag-semelgesítéstől kezdve, a felszeletelt alma barnulásának meggátolásán és az villámgyorsan keményre vert tojásfehérjén át, a vágódeszka vegyszermentes tökéletesen tisztára súrolásáig, számos praktika nélkülözhetetlen kelléke. Azt azonban kevesen tudják hogy a tejjel, sőt a tejszínnel is csodát tesz ez a filléres alapanyag - mondjuk máris, hogyan!

Egy csipet só csodát tesz a tejjel (Fotó: Shutterstock)
Egy csipet só csodát tesz a tejjel (Fotó: Shutterstock)


A tej és a tejszín élettratamát is megnövelheted, ha a felbontott dobozhoz adsz egy kis csipetnyi sót. Nem kell sok, így az ízén sem üt át, mégis sokkal tovább eláll a hűtőben! És, ha ez nem lenne elég, tejszínhab készítésénél - pont ahogy tojáshabnál - is komoly perceket spórolhatsz meg, ha egy pici sóval indítod a procedúrát!



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.