Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb szakácsokkal is előfordul, hogy fűszeresebbre sikerül az étel, mert a megszokottnál kicsivel több bors, csili vagy éppen curry került bele. A baj akkor van, ha egy-egy fogás olyan erős, hogy egyenesen lángol a szánk tőle. Erre az esetre ajánlunk egy remek ötletet, ami még megmentheti az ételt.

Az igazság az, hogy számos lehetőség van arra, hogy egy kicsit enyhítsünk az ételek csípős ízén, például segíthetnek a tejtermékek, de a méz vagy a cukor is kihúzhat bennünket a bajból. A biztos siker érdekében azonban érdemes olyan citrusfélékkel próbálkozni, mint a citrom, a narancs vagy a lime. Ezeknek a magas savtartalmú gyümölcsöknek az aromái csodákat tesznek a túlzottan erős ételekkel, amelyek ezáltal sokkal ízletesebbé, és újra élvezhetővé válnak.

Van megoldás arra, ha túl csípős lett az étel / Fotó: Shutterstock
Van megoldás arra, ha túl csípős lett az étel / Fotó: Shutterstock

Miért hatásosak?

Mit tesz a citruslé a fűszeres étellel? A gyümölcsben található savmolekulák kölcsönhatásba lépnek a csípős ételben lévő kapszaicin molekulákkal, és semlegesítik azokat.
Amikor a citrusfélék és a fűszerek egyesülnek, az égető érzés csökken, mivel a sav kifejti varázslatos hatását. Ráadásul a savasság a nyálelválasztást is serkenti, valamint frissítő ízeket biztosít a maró aromákkal szemben. Úgy hűsít ez a módszer, akár a jeges limonádé egy forró napon, csak ebben az esetben néhány csepp citromlé kerül a lángoló ételbe.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.