Az igazság az, hogy számos lehetőség van arra, hogy egy kicsit enyhítsünk az ételek csípős ízén, például segíthetnek a tejtermékek, de a méz vagy a cukor is kihúzhat bennünket a bajból. A biztos siker érdekében azonban érdemes olyan citrusfélékkel próbálkozni, mint a citrom, a narancs vagy a lime. Ezeknek a magas savtartalmú gyümölcsöknek az aromái csodákat tesznek a túlzottan erős ételekkel, amelyek ezáltal sokkal ízletesebbé, és újra élvezhetővé válnak.
Mit tesz a citruslé a fűszeres étellel? A gyümölcsben található savmolekulák kölcsönhatásba lépnek a csípős ételben lévő kapszaicin molekulákkal, és semlegesítik azokat.
Amikor a citrusfélék és a fűszerek egyesülnek, az égető érzés csökken, mivel a sav kifejti varázslatos hatását. Ráadásul a savasság a nyálelválasztást is serkenti, valamint frissítő ízeket biztosít a maró aromákkal szemben. Úgy hűsít ez a módszer, akár a jeges limonádé egy forró napon, csak ebben az esetben néhány csepp citromlé kerül a lángoló ételbe.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.