Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legjobb szakácsokkal is előfordul, hogy fűszeresebbre sikerül az étel, mert a megszokottnál kicsivel több bors, csili vagy éppen curry került bele. A baj akkor van, ha egy-egy fogás olyan erős, hogy egyenesen lángol a szánk tőle. Erre az esetre ajánlunk egy remek ötletet, ami még megmentheti az ételt.

Az igazság az, hogy számos lehetőség van arra, hogy egy kicsit enyhítsünk az ételek csípős ízén, például segíthetnek a tejtermékek, de a méz vagy a cukor is kihúzhat bennünket a bajból. A biztos siker érdekében azonban érdemes olyan citrusfélékkel próbálkozni, mint a citrom, a narancs vagy a lime. Ezeknek a magas savtartalmú gyümölcsöknek az aromái csodákat tesznek a túlzottan erős ételekkel, amelyek ezáltal sokkal ízletesebbé, és újra élvezhetővé válnak.

Van megoldás arra, ha túl csípős lett az étel / Fotó: Shutterstock
Van megoldás arra, ha túl csípős lett az étel / Fotó: Shutterstock

Miért hatásosak?

Mit tesz a citruslé a fűszeres étellel? A gyümölcsben található savmolekulák kölcsönhatásba lépnek a csípős ételben lévő kapszaicin molekulákkal, és semlegesítik azokat.
Amikor a citrusfélék és a fűszerek egyesülnek, az égető érzés csökken, mivel a sav kifejti varázslatos hatását. Ráadásul a savasság a nyálelválasztást is serkenti, valamint frissítő ízeket biztosít a maró aromákkal szemben. Úgy hűsít ez a módszer, akár a jeges limonádé egy forró napon, csak ebben az esetben néhány csepp citromlé kerül a lángoló ételbe.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.