Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legjobb szakácsokkal is előfordul, hogy fűszeresebbre sikerül az étel, mert a megszokottnál kicsivel több bors, csili vagy éppen curry került bele. A baj akkor van, ha egy-egy fogás olyan erős, hogy egyenesen lángol a szánk tőle. Erre az esetre ajánlunk egy remek ötletet, ami még megmentheti az ételt.

Az igazság az, hogy számos lehetőség van arra, hogy egy kicsit enyhítsünk az ételek csípős ízén, például segíthetnek a tejtermékek, de a méz vagy a cukor is kihúzhat bennünket a bajból. A biztos siker érdekében azonban érdemes olyan citrusfélékkel próbálkozni, mint a citrom, a narancs vagy a lime. Ezeknek a magas savtartalmú gyümölcsöknek az aromái csodákat tesznek a túlzottan erős ételekkel, amelyek ezáltal sokkal ízletesebbé, és újra élvezhetővé válnak.

Van megoldás arra, ha túl csípős lett az étel / Fotó: Shutterstock
Van megoldás arra, ha túl csípős lett az étel / Fotó: Shutterstock

Miért hatásosak?

Mit tesz a citruslé a fűszeres étellel? A gyümölcsben található savmolekulák kölcsönhatásba lépnek a csípős ételben lévő kapszaicin molekulákkal, és semlegesítik azokat.
Amikor a citrusfélék és a fűszerek egyesülnek, az égető érzés csökken, mivel a sav kifejti varázslatos hatását. Ráadásul a savasság a nyálelválasztást is serkenti, valamint frissítő ízeket biztosít a maró aromákkal szemben. Úgy hűsít ez a módszer, akár a jeges limonádé egy forró napon, csak ebben az esetben néhány csepp citromlé kerül a lángoló ételbe.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.