Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Promóció

Chevrette kecskesajt és Mimolette: kóstold meg az ÚJ Frico sajtokat!

Frico sajt
Két új holland sajtkülönlegesség érkezett a Frico kínálatába!

A 100% kecsketejből készülő, mégis lágy ízű Chevrette kecskesajt és a selymes ízű, narancssárga Mimolette nagy kedvenccé válhat nem csak az ínyencek, hanem az új sajtokkal ismerkedők körében is.

A Frico hivatása, hogy kiváló minőségű sajtokkal tegye tartalmasabbá az emberek mindennapjait.

Hollandia gasztronómiájában legalább olyan fontos a sajt, mint Magyarországnak a pirospaprika.

Ez mindkét ország esetében a természeti adottságoknak köszönhető: a magyar talajban a paprika érik különösen ízletesre, a holland alföld legelőin pedig tápanyagban gazdag fű zöldell, ettől lesznek nem csak rendkívül táplálóak, de nagyon finomak is a holland sajtok.

Ha sajt, akkor trappista jut a magyarok eszébe, de ez elsősorban a szűk kínálat miatt rögződött be. Itt az ideje megismerkedni a hollandok sok száz éves gasztronómiai kultúrájával, ami számtalan új lehetőséget tartogat, hogy még ízletesebbé varázsolhasd az ételeidet!

Az Edam sajthoz hasonlóan gömb formájú Frico Mimolette íze enyhe, kissé sós. Valószínűleg eredeti holland fajta, de sokat elárul a minőségéről, hogy a franciák is szeretnék magukénak tudni. Az Edamnál keményebb állagú, zsírtartalma 40%, 4 hétig érleljük, hogy elnyerje selymes ízét és különleges kinézetét. Mert nem csak az ízlelőbimbókat kényezteti: kívül-belül narancssárga színével minden ételt élettel telivé varázsol. A sajtpultokban bájos gömb alakjával tűnik ki, de 150 grammos szeletelt változatát is megtalálhatod a boltokban. Elsősorban saláták és szendvicsek készítéséhez ajánljuk!

A Frico Chevrette belépő a kecskesajtok világába.

Bár 100% holland kecsketejből készül, íze mégis lágy, így akkor is bátran ajánljuk, ha eddig ódzkodtál a kecskesajt erős karakterétől. 50% zsírtartalmú, ideális ízét 5 hét érlelés után éri el.

Önmagában is ínycsiklandozó, hófehér színe miatt mutatós előétel, és elég tartalmas ahhoz, hogy vegetáriánus ételekben hiánytalanul pótolja a húsokat.

Keresd a sajtpultokban, vagy a polcokon 150 grammos kiszerelésben!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.