Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Promóció

Chevrette kecskesajt és Mimolette: kóstold meg az ÚJ Frico sajtokat!

Frico sajt
Két új holland sajtkülönlegesség érkezett a Frico kínálatába!

A 100% kecsketejből készülő, mégis lágy ízű Chevrette kecskesajt és a selymes ízű, narancssárga Mimolette nagy kedvenccé válhat nem csak az ínyencek, hanem az új sajtokkal ismerkedők körében is.

A Frico hivatása, hogy kiváló minőségű sajtokkal tegye tartalmasabbá az emberek mindennapjait.

Hollandia gasztronómiájában legalább olyan fontos a sajt, mint Magyarországnak a pirospaprika.

Ez mindkét ország esetében a természeti adottságoknak köszönhető: a magyar talajban a paprika érik különösen ízletesre, a holland alföld legelőin pedig tápanyagban gazdag fű zöldell, ettől lesznek nem csak rendkívül táplálóak, de nagyon finomak is a holland sajtok.

Ha sajt, akkor trappista jut a magyarok eszébe, de ez elsősorban a szűk kínálat miatt rögződött be. Itt az ideje megismerkedni a hollandok sok száz éves gasztronómiai kultúrájával, ami számtalan új lehetőséget tartogat, hogy még ízletesebbé varázsolhasd az ételeidet!

Az Edam sajthoz hasonlóan gömb formájú Frico Mimolette íze enyhe, kissé sós. Valószínűleg eredeti holland fajta, de sokat elárul a minőségéről, hogy a franciák is szeretnék magukénak tudni. Az Edamnál keményebb állagú, zsírtartalma 40%, 4 hétig érleljük, hogy elnyerje selymes ízét és különleges kinézetét. Mert nem csak az ízlelőbimbókat kényezteti: kívül-belül narancssárga színével minden ételt élettel telivé varázsol. A sajtpultokban bájos gömb alakjával tűnik ki, de 150 grammos szeletelt változatát is megtalálhatod a boltokban. Elsősorban saláták és szendvicsek készítéséhez ajánljuk!

A Frico Chevrette belépő a kecskesajtok világába.

Bár 100% holland kecsketejből készül, íze mégis lágy, így akkor is bátran ajánljuk, ha eddig ódzkodtál a kecskesajt erős karakterétől. 50% zsírtartalmú, ideális ízét 5 hét érlelés után éri el.

Önmagában is ínycsiklandozó, hófehér színe miatt mutatós előétel, és elég tartalmas ahhoz, hogy vegetáriánus ételekben hiánytalanul pótolja a húsokat.

Keresd a sajtpultokban, vagy a polcokon 150 grammos kiszerelésben!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.