Elkészítés: Először elkészítjük a kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgából, 3 tojásfehérjéből, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, 2 evőkanál keserű kakaóból és kb. 1 kiskanálnyi sütőporból. Kb. 20 percig sütjük, majd feltekerjük egy konyharuha segítségével, és hagyjuk kicsit hűlni.
Amikor kihűlt, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, majd felszeleteljük kb. 1,5 centis szeletekre.
Egy tálat kibélelünk fóliával, majd és körberakjuk a tekercsekkel, meglocsoljuk a szörppel vagy a forralt konyakmeggyel.
Ezután elkészítjük a pudingot: én az alábbi arányokat szoktam használni hozzá, de ha nagyobb a tálunk, több krém kell, akkor nyugodtan elkészíthetjük a tasakon megadott 5-5 deci tejjel is! Amikor elkészült, ráöntjük a piskótára, ha lehet, úgy, hogy színültig legyen a tál, és megvárjuk, míg annyira kihűl, hogy hűtőbe tehessük.
Hagyjuk dermedni, majd tálra borítjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát. Legjobb másnap, de mi általában nem tudjuk kivárni ezt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.