Elkészítés: Állóképesség rendben, ezért folyó víz alatt, tésztaszűrőben alaposan átöblít a kölest, lecsepegtet. Hideg vízzel kiöblít a literes nyeles lábaskát, bele a tej, a köles, 1-1 maréknyi, meleg vízzel leöblített áfonya és mazsola, a cukor, kevés édesítő. Gázt beizzít, rá az edényke, féltakarékon, folyamatosan kevergetve felforral.
Takaréklángra vált és egyfolytában keverget, mivel hajlamos letapadni a galádka. Amikor cseppet megunja, levesz a tűzről, meóz, édesítővel beállítja az ízét, vissza, teljes puhulásig.
Tálalása szólóban vagy lekvárral, gyümölcsöntettel, ízlés és kívánalom szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.