A gerléket megtisztítjuk, megmossuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával olajban megpirítjuk. A forró vízbe mártott, meghámozott, átpaszírozott paradicsomokat, a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt zöldpaprikát megsózzuk-borsozzuk, ráöntünk néhány kanál vizet, s a madarakat puhára pároljuk. Tálra tesszük a lé felével, és melegen tartjuk. Kis fazékban a többi levet, a vajat egy liter vízzel felöntjük, felforraljuk, beletesszük a rizst. A lángot levesszük, a fazekat lefedjük, s a rizst tíz-tizenöt percig puhára pároljuk, s a gerléket ráhelyezve tálaljuk. (Alexandriai görögök a paradicsomléhez egy pohár vörösbort is hozzáadtak.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.