Elkészítés: A sütőt melegítsd be 160 fokra. A tepsit tedd rá a sütőpapírra, rajzold körbe egy ceruzával, majd vágd ki.
Olajjal kend ki a tepsit, fektesd bele a sütőpapírt.
Az almákat vágd négybe, hámozd meg őket, szedd ki magházukat. A szeleteket vágd apró kockákra. A vaj felét olvaszd meg, add hozzá az almakockákat, és lassú tűzön párold 10 percig, amíg az alma megpuhul.
A maradék vajjal együtt tedd a lábasba a cukrot, a mézet és a mazsolát. Kis lángon addig kevergesd az egészet, amíg a vaj megolvad. A zabpelyhet és a napraforgómagot is add hozzá. A masszát kanalazd a tepsibe, terítsd egyenletesen szét. A tetejét egy kanál hátsó felével egyengesd el.
A tepsit told a sütő középső rácsára, és süsd 25 percig. Sütés után vedd ki, hagyd 10 percig hűlni, majd vágd kisebb négyzetekre.
Az almás falatoknak szép aranybarnának és puhának kell lenniük, amikor kiveszed őket a sütőből. Ha túl sokáig hűlnek, túl szárazzá válhatnak, és már nem lesznek olyan omlósak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.