Elkészítés: A lisztet és a fahéjat egy tálba összeszitáljuk. A vajat felkockázzuk, és kézzel összedolgozzuk a fahéjas liszttel. (Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a vaj ne nagyon olvadjon meg.) A tésztába belegyúrjuk a cukor felét, valamint a durvára vágott mogyoró felét is.
Az almákat szépen meghámozzuk, kicsumázzuk. Felnegyedeljük őket, citromlével meglocsoljuk, majd egy serpenyőbe tesszük, és megszórjuk a megmaradt cukorral. Leöntjük a brandyvel (konyak), kis lángon felmelegítjük, óvatosan meggyújtjuk, addig rázogatjuk, amíg a láng elalszik. A lecsöpögtetett szedret is a serpenyőbe tesszük, elkeverjük, majd a gyümölcskeveréket átkanalazzuk egy öblös tűzálló edénybe
vagy cserépedénybe.
A tésztával beborítjuk, és a maradék mogyorót is rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz. Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.