A hozzávalókból finom, engedelmes tésztát gyúrunk.
Hagyjuk pihenni, addig lereszeljük az almát.
A tésztát kettéosztjuk, egyik gombócot kinyújtjuk, és sütőpapíros nagy gáz tepsibe tesszük. Megszórjuk darált dióval, ha nincs prézli is megfelel.
Kifacsarjuk az almát, megszórjuk cukorral, fahéjjal, és rákanalazzuk a tepsiben várakozó tésztára.
Kinyújtjuk a második gombócot, rátesszük az almára, megszurkáljuk villával, megkenjük hideg tejjel, megszórjuk kristály cukorral.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha szeretjük , porcukorral szórjuk le.
Megjegyzés
Zsírral sütöm, sokkal finomabb, mint vajjal, vagy margarinnal. Akkor jó, ha sok benne az alma. Nálam inkább tésztás alma, mint almás tészta. Szórjuk meg az alsó lapot, hogy ne ázzon át az almától. A felső lap alá is szörhatunk diót, ha marad. Ajánlatos savanykás, un. rétes almából sütni, mert az a finom. Cukrot lehet tenni bele többet is, ez ízlés dolga.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.