Elkészítés: A lisztet, a sütőport és a porcukrot elkeverem, majd hozzáadom az olvasztott vajat, 2 egész tojást és 1 tojássárgáját (a tojásfehérjét félrerakom a hűtőbe), valamint a tejet is. Kézi habverővel csomómentesre keverem. Legalább 2 órát hagyom pihenni a hűtőben.
Mielőtt kisütném a palacsintákat, a félretett tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd beleforgatom a palacsintatésztába. Ha ez kész, vanília-aromával ízesítem.
Olyan palacsintasütőt érdemes használni, amelyikhez nem kell olaj, mert a tészta magába szívja. Kb. 2 evőkanál palacsintatésztát teszek a serpenyőbe, és körkörösen elegyengetem. Mikor kezd karamellbarna lenni, megfordítom és készre sütöm.
Lekvárral, fahéjas porcukorral vagy karamellöntettel szoktam leönteni, a palacsinták közé pedig nutellát vagy lekvárt kenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.