Elkészítés: A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, majd annyira hagyjuk hűlni, hogy kézmeleg, de még folyékony legyen. Közben 4 tojást kettéválasztunk, a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadunk még 2 egész tojást, és a maradék cukorral és vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vajas csokoládét és a meggyet, elkeverjük. Beleforgatjuk a fehérjehabot, majd kivajazott tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a belseje még kissé folyós.
Közben egy vastag fenekű lábasban elkeverjük a keményítőt a vízzel, hozzáadjuk a meggyet, cukrozzuk és ízesítjük, majd felfőzzük az egészet, hogy besűrűsödjön.
A tortát langyosan nem lehet szépen szeletelni, de mi nem bírtuk kivárni, hogy kihűljön... Még langyosan nekiláttunk, megöntöztük a zselével, 1-1 kanál vaníliafagyival gazdagítottuk. Tényleg nagyon-nagyon finom volt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.