Elkészítés: A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, majd annyira hagyjuk hűlni, hogy kézmeleg, de még folyékony legyen. Közben 4 tojást kettéválasztunk, a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadunk még 2 egész tojást, és a maradék cukorral és vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vajas csokoládét és a meggyet, elkeverjük. Beleforgatjuk a fehérjehabot, majd kivajazott tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a belseje még kissé folyós.
Közben egy vastag fenekű lábasban elkeverjük a keményítőt a vízzel, hozzáadjuk a meggyet, cukrozzuk és ízesítjük, majd felfőzzük az egészet, hogy besűrűsödjön.
A tortát langyosan nem lehet szépen szeletelni, de mi nem bírtuk kivárni, hogy kihűljön... Még langyosan nekiláttunk, megöntöztük a zselével, 1-1 kanál vaníliafagyival gazdagítottuk. Tényleg nagyon-nagyon finom volt!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.