Elkészítés: Forrósítsuk (de ne forraljuk!) fel az alaplét 5 dl vízzel, majd fedjük le, és főzzük lassú tűzön.
A felforrósított olajon pároljuk meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 5 percig, hogy a gomba is megpuhuljon. Keverjük hozzá az árpagyöngyöt, majd a forró alapléből 5 decit. Fedő alatt főzzük 30 percig, ha szükséges, adjunk hozzá az alapléből.
A megtisztított spárgák csúcsát vágjuk le, tegyük félre, a többit vágjuk falatnyi darabokra. A spárgacsúcsokat blansírozzuk a forró alaplében 2 percig, ezután vegyük ki, és tegyük tányérra.
Öntsünk további adagokat a forró alapléből az árpagyöngyhöz, egyszerre mindig csak keveset, hogy fel tudja szívni, s közben gyakran kevergessük. Az utolsó adag lé hozzáadásakor szórjuk bele a spárgaszárdarabokat is, majd a reszelt parmezán sajtot.
Végül tegyük a rizottó tetejére a spárgacsúcsokat, és azonnal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.