Elkészítés: A cikóriákat kettévágjuk, torzsájukat eltávolítjuk, majd a darabokat egyesével baconbe tekerjük, és tűzálló tálba tesszük. Az aszalt szilvákat is baconbe tekerjük, és a cikória mellé tesszük. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, és 200-220 fokos sütőben pirosra sütjük.
Egy serpenyőben karamellizáljuk a barnacukrot, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. Felöntjük a tokaji szamorodnival, és miután a cukor felolvadt, megszórjuk rózsaborssal, valamint friss, aprított mentalevéllel. A mártást néhány percig forraljuk, majd a sült cikóriákra és aszalt szilva szemekre locsoljuk.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.