Elkészítés: A csülköt egy éjjelen át vízben áztatom, másnap kuktában 45 percig főzöm. Kiveszem a főzővízből, kissé hűlni hagyom, majd lebőrözöm és kicsontozom.
A csülökhúst (vagy combhúst) apróra vágom vagy ledarálom, és előkészítem a többi alapanyagot.
1 dl vízben elkeverem a zselatint, 3-4 percig kevergetve főzöm, majd langyosra hűtöm. A kemény habbá vert tejszínhez hozzáadom a feloldott zselatint, majd a darált sonkával alaposan összekeverem.
A tejszínes húst egy magasfalú formába töltöm és másnapig hűtőben dermesztem.
Tálalás előtt a formát meleg vízbe állítom, majd tálalótálra borítom a bombát. Salátalevéllel és tojásgerezdekkel körberakom, olajbogyóval, paprikaszeletekkel, petrezselyemzölddel díszítve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.