Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral szintén jól kikeverem, majd hozzáadom a tejet és a kakaóport, ezzel is kikeverem. Ezután keverem bele a fehérjehabot, szitálom bele a lisztet és a sütőport, elvegyítem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A széleit is elsimítom, ezután 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütöm. Kiveszem, és papírral együtt az asztalra húzom a piskótát, ott hagyom kihűlni.
A töltelékhez egy nagyobb tálba teszem a túrót, a porcukrot, a citrom levét és héját, majd összekeverem. Egy másik tálban a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval verem kemény habbá, majd amikor elkészült, összekeverem a túrókrémmel. A krém készen is van.
A piskótáról lehúzom a papírt, és a két hosszabbik szélét 2 cm vastagon levágom, ez lesz a banánt közrefogó része, a maradékot pedig hosszában csak elfelezem, ez lesz az alja meg a teteje.
Tálcára teszem az alsó lapot, erre a fele túrós tölteléket, és elsimítom. Ezután a két szélére teszem a 2 vékony csík piskótát úgy, hogy közé férjen a banán. A banánokat belehelyezem, majd a maradék túrós tölteléket is ráhalmozom és elsimítom. Lefedem a tetejével.
A csokimázhoz egy kis edényben a hozzávalókat felmelegítem, amikor fényes és elolvadt a cukor, akkor ráöntöm a tetejére, késsel elsimítom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.