Elkészítés: A tésztához a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojássárgákat. Kevés sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverjük. A lisztet és a sütőport összevegyítjük, a felét a túrómasszához keverjük, aztán hozzáadjuk a másik felét is, és lisztezett munkalapon összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a barackokat leforrázzuk,
meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk és megkenjük 2 evőkanál citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A diót durvára daraboljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat elkeverjük a tejjel.
Kibélelünk sütőpapírral két nagyobb tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.
A liszttel beszórt munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártogatott, nagyméretű pogácsaszaggatóval 10-12 cm átmérőjű korongokat készítünk belőle. A maradékot újra összegyúrjuk, újra formázzuk. Minden korongra 1 nagy csipet diót és 2 felezett, kissé egymásra csúsztatott barackot fektetünk, szegélyüket megkenjük felvert tojásfehérjével, félbehajtjuk őket, a széleket jól összenyomkodjuk.
A táskákat tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tejes tojássárgájával, villával több helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni, aztán szorosan egymás mellé rácsra rakjuk.
A porcukrot a citromlével sűrű krémmé keverjük, majd kanál segítségével, cikk-cakk vonalban haladva vékony csíkokat csurgatunk a táskák tetejére. Hagyjuk megszáradni. Napokig frissen elálló sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.