Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk, majd a margarinnal és a
tojássárgájával elmorzsoljuk.
1/3 részét egy másik tálba áttesszük, és hozzákeverjük a vékony lapocskákra vágott mandulát, illetve a kristálycukrot.
A töltelékhez a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, 30 dkg-ot egy turmixgépbe dobunk, a cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábosba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. (Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez).
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, a 2/3-nyi morzsatésztát beleszórjuk, és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen. A pudingporos krémből 1-1 jó kávéskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk, és ezzel az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. Végül rámorzsoljuk a lapocskákra vágott mandulával kevert 1/3-nyi tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (hőlégkeveréses: 165 Celsius-fok) 1 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.