Elkészítés:
1.) Egy közepes nagyságú őzgerinc vagy kenyérsütő formát kibélelünk frissen tartó fóliával - úgy, hogy a fólia szélei bőven túllógjanak a formán.
2.) A barackbefőtt levét leöntjük, a barackokat pici kockákra vágjuk.
3.) A tejbe öntjük a zselatint, és kevergetés közben felmelegítjük.
4.) A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, végül a barackkal.
5.) A tejszínt kemény habbá verjük.
6.) A zselatint, majd a felvert habot is óvatosan a túróhoz adjuk. A krémet a formába simítjuk, ráhajtjuk a fóliát, és egy napra a hűtőbe tesszük.
7.) Tálalás előtt a túródesszertet egy tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és tejszínhabbal, gyümölcsökkel (én szőlőszemeket használtam), citromfű levelekkel díszítjük.
A desszert íze leírhatatlanul jó, és nagyon mutatós, könnyen szeletelhető édesség. (A recept nem saját, az e havi Kiskegyed Konyhájában jelent meg - én itt dupla adaggal számoltam, de szerintem egy 5-6 fős társaságnak kb. ennyivel is kell.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.