Előkészítés: A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivájjuk.
Elkészítés: A narancslekvárral összekeverjük a marcipánmasszát, beletöltjük az almákba a magház helyére, és a gyümölcsöket újból összeillesztjük. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A leveles tésztát hat egyforma darabba vágjuk, egyenként 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 1-1 almát beborítunk vele. A tésztát batyuszerűen összefogjuk, összenyomjuk-nyomkodjuk, és a leeső tésztadarabokból leveleket helyezünk rá. Felverjük a tojást, megkenjük vele a tésztát, és a forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, vagy ribizliöntettel kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 504 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.