Elkészítés: A csirkét megtisztítom (én levágom a szárnya végét és a püspökfalatot), megmosom, besózom.
A töltelékhez a 2 db zsemlét kevés tejjel leöntöm, belenyomkodom, állni hagyom. A hagymát és a fokhagymát lereszelem, és kevés olajon megdinsztelem, majd a szeletelt gombát is rászórom, sózom, borsikafűvel vagy őrölt borssal megszórom, és a gomba levét elpárolom.
Az összes bazsalikomot felaprítom, az ázott zsemléhez keverem, sózom, hozzáadom a kész gombás-hagymás keveréket. A csirkemájat felkockázom, és ezt is belekeverem a töltelékbe, majd ráütök 1 tojást is. Utána borsozok, ha szükséges.
A csirkemell és a comb bőre alá tolom a tölteléket.
Beáztatom a római tálat langyos vízbe.
Belerakom a töltött csirkét az aljába, szeletelt hagymával megszórom, ráteszem a tál fedelét, és 2 órát sütöm 210 fokon. Ezután a tetejét leveszem, a levével meglocsolom, a többit leszívom róla, és további 20 percig pirítom a tetejét.
Tojásos rizzsel és vegyes salátával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.