Elkészítés:
1.) A hozzávalókat kenyérsütő gépben bedagasztjuk, megkelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.
2.) Kettévágjuk: egy kisebb és egy nagyobb darabra. A nagyobb darabból 2 rudat sodrunk, és összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük felvert tojással összekevert vízzel.
3.) A kisebb tésztadarabból szintén 3 rudat sodrunk, és copfot fonunk, majd ráhelyezzük a nagyobb kalácsfonatra. Megkenjük a maradék tojással, majd 30 percig langyos helyen pihentetjük a kalácsot.
4.) Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a kalácsot kb 50-55 perc alatt készre sütjük benne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.