Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. Mivel a tészta igen melegérzékeny, így sietni kell vele. Majd 3/4 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal elkezdjük robotgéppel kikeverni. Majd hozzáadjuk a túrót, a tojások sárgáját és a keményítőt, és így is jól kikeverjük.
A tojások fehérjét a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
Összeállítás: a tésztát kivesszük a hűtőből, majd 2/3 részét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük úgy, hogy körben a szélét is befedje (a forma 26 cm-es). Ezután beleöntjük a túrós tölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk, majd befedjük vele a torta tetejét. A tojás sárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük, majd a tetejét alufóliával letakarjuk, és így sütjük további 30 percet. (Ha nem légkeverésnél sütjük, akkor az utolsó 30 percre kicsit megnyitjuk a sütő ajtaját, és így sütjük.)
Ha kisült, levesszük a fóliát, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni!!! (Én csak másnap vettem ki a formából)
A tetejét porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.