Elkészítés:
0.) Megfőzzük, lehűtjük a 8 db tojást. Lehéjazzuk őket, és levagdaljuk a végeiket. A levágott végeket apróra kockázva a fasírt töltelékéhez gyúrjuk a következő lépésben.
1.) Az apróra csipkedett zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy mély tálba tesszük a darált hússal, 2 nyers tojással, felkockázott hagymával, áttört fokhagymával, (én belenyomtam 2 szál maradék újhagymát is), apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, sóval, borssal, mustárral, parmezánnal. Hozzáadjuk a levágott és összevágott főtt tojásvégeket is. Jól összegyúrjuk az egészet. Ha nem elég szép a színe, tehetünk még bele pirospaprikát, illetve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2.) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
3.) Vizes kézzel a töltelék 1/3 részéből alapot építünk a sütőpapírra, majd szép sorban rátesszük a főtt tojásokat úgy, hogy a levágott végeik összeérjenek. Ezután a maradék 2/3 rész tölteléket rápúpozzuk az alapra úgy, hogy egy hosszú rudat kapjunk.
4.) Vizes kézzel szépen elegyengetjük a tölteléket úgy, hogy mindenhol szép egyenletes legyen, majd betoljuk a sütőbe, és kb. 1,5 óra alatt ropogós pirosra sütjük.
Mindenféle köret illik hozzá, de szerintem majonézes kruplival a legfinomabb. :o)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.