Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a sörrel és az olajjal simára keverjük. Kisebb adagokban beleszitáljuk a lisztet, eldolgozzuk, és a masszát 1 órára betesszük a hűtőbe.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és hosszú, nem túl vékony rudacskákra vágjuk.
Elkészítés: Vizet forralunk, és a zöldségrudakat kb. 1 percig blansírozzuk benne, azaz 1 percig forraljuk, kiszedjük, jéghideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval, és beleforgatjuk a sörös masszába. Az olajat felforrósítjuk. A zöldségeket villa segítségével belemártjuk a sörtésztába, a forró olajba tesszük, és 3-4 perc alatt világosra sütjük. Lyukas szedőkanállal kiszedjük, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, és megsózzuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 448 kcal (a szósszal együtt)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.