Elkészítés: A falatnyi kockákra vágott húst, a megtisztított, nagyobb kockákra vágott hagymát, sárgarépát, póréhagymát, a szétnyomott fokhagymát és a fűszernövényeket egy éjszakán át a száraz vörösborban pácoljuk. Főzés előtt lapátkanállal kivesszük a húst, félretesszük a páclét. Nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott húsos szalonnát. Ráöntjük, és meggyújtjuk a borpárlatot. Hozzáadjuk a csemegebort, a megszűrt páclével elborítjuk, s lefödve, lassú tűzön körülbelül két órán át pároljuk. Amikor megpárolódott, felöntjük a megmaradt páclével. A kevés vajban megpárolt, megtisztított gombát a szeletekre vágott újhagymával együtt hozzáadjuk a húshoz. Amikor ez a hagyma is megpuhult, sóval, borssal ízesítjük.
Az ételt forrón tálaljuk. Köretnek sós burgonyát, párolt rizst vagy vajas spagettit kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.