Elkészítés: A beáztatott babot feltesszük főni. Közben a kockára vágott tokaszalonnát tepertősre pirítjuk, hozzáadjuk a kicsontozott, kockára vágott oldalast (a csontot is), a felkockázott hagymát. Miután összepirult, hozzáadjuk a sűr. paradicsomot 1/2 liter vizet öntünk rá, hozzáadjuk a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint (chili vagy paprika, bors, csipetnyi oregánó, leveskocka), mindezt addig főzzük, míg a hús megpuhul, Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk. Hozzáadjuk az időközben majdnem készre főtt babot, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és készre főzzük. A vizet szükség szerint pótoljuk, nem szabad szárazra főzni, a kész ételnek szaftos álagúnak kell lennie. (A sóval óvatosan, mert a füstölt hús sós!) Bográcsban elkészítve még finomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.