Előkészítés: Az almát meghámozzuk, négy cikkbe vágjuk, a magházától megszabadítjuk, vékonyabb cikkekre aprítjuk, majd összekeverjük a citromlével, nehogy megbarnuljon. A tortaformát kikenjük vajjal, és meghintjük a zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A citromhéjat, majd a lisztet állandóan keverve apránként beleszórjuk, és simára verjük, majd a tortaformába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Az almacikkeket alaposan lecsepegtetjük, és körkörösen kissé a tésztába nyomkodjuk, de nem egészen az aljáig. A tortát a sütőben 40-50 percig sütjük (akkor jó, ha a teteje szép piros, és a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza). A tortát melegen porcukorral meghintjük, és a szélét késsel meglazítva a tortakarimát levesszük róla. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 212 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.