A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel, és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk a pácban amíg elkészítjük a reteksalátát.
A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál oliva olajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is, és nagy lángos kissé megpirítjuk. Tálkába szedjük és félre rakjuk. A csirkét kevés forró olajon megsütjük. Aki szereti még citromosabban az szeletelhet mellé citromot és azzal sütheti készre. A bulgurhoz én zacskósat vásároltam amiben 2 db 125 g-os tasak található,ezt a csomagoláson leírtak szerint elkészítettem. Nincs más dolgunk,mint ízlés szerint tálalni és jóízűen,elfogyasztani. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Finom csirkemell,ropogós reteksalátával és egészséges bulgurral...hmmm kell ennél több egy jó ebédhez? :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.