A puha vajat habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd összedolgozzuk.
A tojások fehérjét lágy habbá verjük 1 csipet sóval, majd beleszórjuk a maradék kristálycukrot, és kemény habbá verjük. Ezután a vajas masszába forgatjuk. A mákot is a tojásos keverékhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
Az így kapott tésztát egy kivajazott 20 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és készre sütjük 180 fokon 30 perc alatt. A sütőt kikapcsoljuk, de még bennehagyjuk a tortát 10 percig. Azután kivesszük, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben kifacsarjuk a megmosott citrom levét, és simára keverjük a porcukorral. A tortára csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.