Elkészítés: A csirkecombokról távolítsuk el a bőrt, valamint a fölösleges zsírokat, majd filézzük ki őket, és tegyük félre egy akkora tálba, hogy szépen elférjenek egymás mellett. A citrom héját vágjuk vékony csíkokra, majd a felét szórjuk a csirkére. A citrom levét facsarjuk rá a csirkére, forgassuk meg a combokat, hogy mindenütt érje, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
Helyezzük a csirkét egy tepsibe. Tegyük rá a maradék citromhéjcsíkokat, az olívaolajat, a felaprított fokhagymát és hagymát, valamint a rozmaringágacskák felét. Finoman forgassuk össze, és hagyjuk érni kb. 20 percig. Amíg a hús érlelődik, a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A burgonyát pucoljuk meg, majd enyhén sós vízben tegyük fel főni. Ha felforrt, főzzük még kb. 2 percig, majd szűrjük le, vágjuk cikkekre, és adjuk a csirkéhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az előmelegített sütőben süssük a csirkét 50 percig, közben néha-néha forgassuk meg, és locsolgassuk olívaolajjal. A sütési idő lejárta előtt kb. 10 perccel cseréljük ki rajta a rozmaringágakat, és tegyük a helyükbe a friss rozmaringot, valamint adjuk hozzá az olívabogyót is, és keverjük meg. Ha megsült, azonnal tálaljuk, gőzölt cukkinivel és sárgarépával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.