Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét a borhabhoz kinyomjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Evőkanalanként beledolgozzuk a lisztet. Az olajat fritőzben vagy nagy edényben felforrósítjuk (kb. 180 fokra), és két, olajba mártott evőkanál segítségével kis gombócokat szaggatunk a tésztából. Az olajban kb. 3-6 perc alatt kisütjük. Egyszerre csak annyi gombócot tegyünk az olajba, hogy azok úszni tudjanak, és ne érjenek össze. A gombócokat konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megforgatjuk fahéjas porcukorban. Borhabbal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.