Elkészítés: A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat simára keverem a tej felével, majd hozzákeverem a maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe teszem. Így a daraszemek jól megdagadnak, ettől lesz majd morzsás.
Közben elkészítem a szószt. A szilvákat félbevágom, kimagozom. Egy lábosban felolvasztom a margarint, majd rádobom a szilvát és az összes többi hozzávalót. Kb. 15-20 perc alatt puhára főzöm a szilvát. Az egészet egy turmixgépbe öntöm, simára turmixolom.
Folytatom a morzsát. Egy mély teflonserpenyőben nagyon forróra hevítem az olajat. Közben felverem a félretett tojásfehérjét habnak, és hozzákeverem a hűtőben pihentetett tésztához. Ha az olaj már forró, akkor az egész tésztát beleöntöm. Ha barna kérget kapott a külseje, akkor favillával elkezdem átforgatni. Ezt kell addig forgatni, amíg már egy pici folyós rész sincs benne.
Az elkészült császármorzsát a szilvaszósszal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.