Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 1 kiskanál cukorral, 2-3 kanál liszttel összekeverve kovászt készítünk, amit meleg helyen felfuttatunk.
Közben a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a sót, a tojások sárgáját és a kovászt. Fakanállal elkezdjük összedolgozni, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejfölt, és ha még szükséges, langyos tejet. Addig keverjük-dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Akkor liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Deszkára borítjuk, kézzel téglalap alakúra huzogatjuk, megszórjuk a töltelékkel, összecsomagoljuk, és újra összegyúrjuk. Visszatesszük a tálba, letakarjuk, és még 1 órát kelesztjük.
Közben 4 kisebb vadonatúj cserepet (11 cm magas, 11 cm átmérőjű) kibélelünk, ahogy tudunk, sütőpapírral úgy, hogy magasabb papírpereme legyen. A cserepeket nem kell előre áztatni!
A tésztát 4 darabra vágjuk, gombócokat formázunk belőlük, a cserepek öblébe tesszük, és még fél órát kelesztjük.
Akkor a tetejüket kereszt alakban, éles késsel bevágjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc). Mikor már piros a tetejük, akkor megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a barnacukorral, és még 5 percet sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.