Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk. Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Jól elkeverjük a szárnyakat ezzel a fűszeres páccal, majd letakarva 1 napra hűtőbe tesszük.
Elkészítés: Felhasználás előtt a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Megsózzuk a húst, tepsibe tesszük. A páclés tálat kevés vízzel öblítjük, amit szintén ráöntünk a szárnyakra. A sütőben 30-35 percig sütjük. Amikor a hús szép piros és puha, kivesszük. Közben a paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre, illetve cikkekre vágjuk. (A paradicsomok héját forró vízbe mártva el is távolíthatjuk.) A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sütőtálból kivesszük a szárnyakat, a visszamaradt szaftot serpenyőbe tesszük, s ezen futtatjuk meg a paprikaszeleteket. Amikor összeestek, rátesszük a paradicsomokat, ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és erős lángon az egészet összepirítjuk. A végén megszórjuk a petrezselyemmel, tányérokra adagoljuk, ráhelyezzük a sült szárnyakat, és tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 486 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.