A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal és a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd egy zárható edénybe tesszük. Az olajat ráöntjük és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap enyhén megsózzuk és forró grill serpenyőben megsütjük mindkét oldalát szép pirosra.
Közben elkészítjük a karamellizált barackmártást. A csirkemellet rizzsel vagy krokettel és a barackmártással tálaljuk.
A barackmártás elkészítése:
A sárgabarackot kockákra vágjuk. Ha konzerv barackból készítjük, akkor a levét félre rakjuk. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk és hozzáadjuk a felaprított barackot, majd a fehérborral és kb. 1 dl baracklével felöntjük. (Ha friss gyümölcsből készül, akkor vizet, vagy rostos baracklét adunk hozzá.) Amikor felforr, kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük. Néhány perc alatt el is készül.
Más sült-, vagy grillezett hússzelettel is, remek fogás lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.