Előkészítés: A csirkemelleket félbevágjuk, a rajtuk levő zsírt eltávolítjuk. A húst egy lapos edénybe tesszük, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a chili felével,
fóliával letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük pácolódni. A gyömbért lereszeljük, a petrezselymet nagyon apróra vágjuk. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó hártyákat eltávolítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, a salátákat kisebb darabokra szaggatjuk.
Elkészítés: A tésztát sós vízben “al dente”, azaz nem túl puhára megfőzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. Az öntethez a gyömbért, 1 evőkanál petrezselymet, a vörös- és fehérborecetet, a mézet, a szójaszószt, a maradék chilit és 1 tk. vizet mixerben összedolgozzuk, majd lassanként hozzáadunk 6 evőkanál olajat is. Tovább mixeljük, amíg az öntet krémes állagúvá válik. A tésztát még melegen összekeverjük az öntet felével. A maradék olajat felhevítjük, a csirkemell minden oldalát 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük benne, kivesszük, és fél cm vastag csíkokra vágjuk. A salátát a tányérokra helyezzük, rátesszük a tésztát, a húst, a narancsgerezdeket és a paprikacsíkokat, majd petrezselyemmel megszórjuk. Végül a maradék öntettel leöntjük, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.