Elkészítés: Először is felfuttatom az élesztőt kb. fél dl tejben, 1 teáskanál cukor hozzáadásával. A lisztet, a csipet sót, a 3 tojást, a rumot és a már felfutott élesztőt egy dagasztótálba teszem, és elkezdem összegyúrni. Közben folyamatosan, lassanként öntöm bele a langyos tejet, majd az olajat. Annyi tejet tegyünk bele, amennyit a tészta felvesz, ez kb. 4-5 dl lesz. A tésztát addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Ezután kevés lisztet szórunk a tészta tetejére és meleg helyre tesszük, míg kétszeresére kel.
Ha megkelt, átgyúrjuk egyszer, majd kézzel húzogatjuk kb. 1 cm vastagságúra. Azért nem nyújtófával megyünk neki, hogy ne menjen ki belőle a levegő.
Ezután kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük a következő módon: egy lábosban melegítjük fel az olajat (jó sokat), majd beletesszük a fánkocskákat (egyszerre ne túl sokat, mert megnő még sütés közben), és fedő alatt sütjük 1-2 percig, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Az olaj ne legyen túl forró, különben belül nem fog átsülni a fánk.
A kiszedett fánkokat még melegen megszórjuk porcukorral, és sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.